Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бланка Влашич пропуска Олимпиадата

Голямата звезда на Хърватия в леката атлетика Бланка Влашич обяви в официалния си сайт, че ще пропусне Олимпийските игри в Лондон от 27-и юли до 12-и август. Влашич претърпя операция на левия глезен и петата тази година, но възстановяването й се забави заради усложнения от бактериална инфекция.

Отлагах решението за моето участие в Лондон с надежда за попътен вятър. Но единственото нещо, от което имам нужда в момента, е време. В този момент здравословното ми състояние се подобрява. Все пак няма да мога да съм във върхова форма по време на Олимпийските игри. Не ме интересува скачане под обичайното ниво, така че най-доброто нещо е да остана вкъщи и да довърша оздравителния процес докрай. Благодаря на всички хора, които ми помогнаха и ме подкрепяха и на всички мои колеги, пожелавам им всичко най-хубаво в Лондон, написа в официалната си страница Влашич.

Хърватката от години без успех се опитва да подобри световния рекорд в скока на височина на Стефка Костадинова от 209 сантиметра, като все пак държи втория най-добър резултат за всички времена от 208 см.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна