Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танева: Промените в Закона за горите не облагодетелстват Емил Димитров

Снимка: БГНЕС

Все още не са постъпили предложения между първото и второто четене на Закона за горите, каза в предаването "Неделя 150" председателят на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева. Тази седмица мнозинството определи само три дни срок за такива предложения.

Тези предложения, които постъпят по реда на обществения дебат, който направихме със заинтересованите страни, отново ще бъдат съгласувани. Ако има съгласие между всички заинтересовани, ще бъдат приети, ако не, така ще бъде предложен за второ четене само с текстовете, по които е имало дебат и по които има консенсус. От тук насетне всеки народен представител има право на законодателна инициатива и каквото смята за добре, може, разбира се, да го предложи, каза Десислава Танева.

В предаването "Неделя 150" председателят на парламентарната земеделска комисия категорично отхвърли подозренията, че последните промени в Закона за горите облагодетелстват депутата от ГЕРБ Емил Димитров.

Емил Димитров си идва от този сектор, работил е в този сектор. Аз смятам, че комисията, която проверява случая, ще го провери съгласно закона. Всичко е много ясно, когато се представят документите и всичко се провери. Аз също бях проверявана. Защо да се съмнявам в комисията, заключи Десислава Танева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна