Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Иванов засне филм за Лили Димкова

Режисьорът Стилиян Иванов на снимките на филма "Люлката на човечеството".
Снимка: БГНЕС

Тази вечер в НДК ще се състои премиерата на филма "Светлини от една изложба" на режисьора Стилиян Иванов. Филмът е посветен на дъщерята на народния лечител Петър Димков - Лили Димкова. След филма "Лечителят" за народния лечител, новият филм е като естествено продължение на темите, вълнуващи режисьора и е част от поредицата "Известните".

Смятам, че с картините си Лили Димкова допринася изключително много не само за обогатяването на нашия културен живот, но и за духовното израстване на нацията. Според онези, които са виждали картините й, те притежават някаква лечебна сила. Моето обяснение е, че те действат по-скоро на духа на човека, пречистват и освобождават душата. Картините й се оприличават на портали, които ни водят към свят, изпълнен с любов и светлина, разказа Иванов. 

И лечителят Петър Димков, и Лили Димкова, са последователи на идеите на Петър Дънов и на Бялото братство. Може би и всеки позитивно настроен българин е част от това братство, дори и да не го осъзнава, добави режисьорът.

Чуйте цялото интервю със Стилиян Иванов в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна