Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вили Боршукова: Ракът не означава некролог

Снимка: БГНЕС

Асоциацията за превенция на рака "Промени живота си сега" призовава жените да дарят коса, от която да бъдат направени перуки за хора с онкологични заболявания. Вили Боршукова разказа в "Преди всички" за тази инициатива. Тя е професионален перукер, но и човек, преминал през това заболяване.

Аз самата имах нужда от подкрепа и реших, че мога да помогна на жени, които преминават през това заболяване. Загубата на коса е най-шокиращото и стресиращото в тази ситуация. Перуките се подаряват на социално слаби, които нямат възможност да си купят. Косата трябва да е 25-30 сантиметра. От 200 г коса излиза една перука. Правим връзка между дарителите и онези, които получават перуките. Изработваме ги безвъзмездно.

Най-трудно ми беше през първите пет дни. Имаш нужда от това някой да ти каже "ще се справиш, няма да умреш". Ракът не означава некролог. Той може да се победи и е много важно да се предотврати. Водя много познати при моите лекари на профилактични прегледи, превенцията е решаваща, каза В.Боршукова. 

Цялото интервю на С.Великова с В.Боршукова чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна