Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фъргюсън хвали Бербатов при победа на "Юнайтед"

Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов за играта му в първата контрола на "Манчестър Юнайтед" през лятото
Снимка: БГНЕС

 

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов за представянето му в първата контрола на тима от предсезоната подготовка. "Червените дяволи", който са на турне в Република Южна Африка, победиха "АмаЗулу" с 1:0. Единственото попадение реализира Федерико Македа в 19-та минута след асистенция на Бербатов от лявата зона. Срещата се игра по повод 94-ия рожден ден на бившия президент на Южна Африка Нелсън Мандела.

След мача Алекс Фъргюсън заяви, че ще бъде щастлив, ако Димитър Бербатов остане в отбора, но разбира желанието му да напусне. Бъдещето на българския нападател в 19-кратния английски шампион е неясно, а мениджърът на отбора Алекс Фъргюсън не разчиташе на него през миналия сезон. Според медиите Бербатов може да премине в "Милан".

"Не е нужно да ви говоря за качествата на Бербатов. Той е фантастичен талант. През миналия сезон той не игра толкова, колкото искаше. На неговата възраст е трудно да приеме това, че не е титуляр. Ние имаме играчи като Рууни, Уелбек и Ернандес, които са млади и бяха предпочитани пред него миналия сезон. Но за да бъда честен към него, днес той се представи добре и се справи много добре при първия гол. Момчето има бъдеще, но ако иска да напусне това е друго нещо. За мен ще бъде лесно, ако остане. Ще съм щастлив. Ако някой дойде и Димитър иска да напусне, аз ще го приема", коментира Фъргюсън.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна