Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дюделанж" хвърли бомбата в Шампионската лига

Футболистите на "Залцбург" не могат да повярват, че отпаднаха от Шампионската лига след загуба от аматьорите от "Дюделанж"
Снимка: БГНЕС

 

Скромният отбор "Дюделанж" от Люксембург хвърли бомбата до момента в Шампионската лига на Европа по футбол, след като отстрани австрийския първенец "Залцбург". Аматьорите загубиха с 3:4 мача реванш, но след успех с 1:0 в първата среща продължават напред в турнира.

Въпреки загубата в първия мач едва ли някой в австрийския щаб се е съмнявал в крайния успех срещу отбора от Люксембург и съвсем логично домакините започнаха отпуснато срещата. Те обаче бяха попарени в 26-та минута, когато грешка в защитата им подари топката на съперника и с бърза контраатака Щайнметц остана сам срещу вратаря и не пропусна. Веднага след това "Залцбург" се активизира и още в първата си атака след изпълнението на центъра изравни чрез Янтшер. В 37-та минута Хинтерегер даде преднина на австрийците и в щаба на домакините отново настана спокойствие.

Домакините се нуждаеха от само един гол след почивката, за да се класират напред, но вместо това получиха втори във вратата си още в самото начало на втората част. Шокът стана пълен, когато в 57-та минута Щайнметц вкара за 3:2 в полза на "Дюделанж". Въпреки това домакините видяха шанс за успех 15 минути преди края, когато Бензуиен получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко. Малко след това "Залцбург" получи право да изпълни дузпа, която Силва реализира. Само 60 сeкунди по-късно резервата Сарате вкара четвърти гол за домакините и така австрийците се нуждаеха само от още един, за да продължат. Това обаче не се случи в оставащите 8 минути от редовното и още 5 от допълнителното време и "Дюделанж" отстрани по-именития си съперник.

В следващия кръг "Дюделанж" ще срещне победителя от двойката между "Марибор" и "Железничар", който е тази вечер.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна