Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов отрече да е вземал комисионни

Снимка: Архив
Сегашният старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов отрече обвиненията, че взема комисионни от трансфери. В специално обръщение наставникът на "червените" определи подобни твърдения като несериозни и поиска да изложи своята истина пред привържениците на ЦСКА.

Ето и пълния текст на обръщението:

Колко богат станах от ЦСКА?!

Още от първия ми престой като треньор на ЦСКА, като грамофонна плоча се повтаря една и съща песен, в която се пее само едно - "Стойчо Младенов взема комисионни от трансфери".

Винаги съм подминавал подобни несериозни твърдения, но е крайно време привържениците на любимия ни отбор да разберат истината от мен.

През 2002 година направих шампионска селекция, вземайки почти един цял състав. Собственик тогава беше изключително уважаваният бизнесмен Васил Божков. Двамата работихме в екип и той добре знае как са направени всички трансфери. Титлата и рекордите ни нараниха много хора, за които най-удобният начин за ответен удар бе, да хвърлят кал върху успелия. Ако бях откраднал, нямаше начин да бъда оставен на работа, а собственикът с документи да не докаже истината.

Завръщането ми в още един тежък момент през 2007 година веднага отприщи нов водопад от обвинения. Старата плоча се завъртя, но се завъртя и другата. Направих още една шампионска селекция, която не загуби нито един мач през сезона. Отново бяхме трън в очите на много хора, които дори успяха да ни вземат лиценза. Говореха за моите комисионни, но пропускаха да споменат, че благодарение на продажбите на моите шампиони, ЦСКА събра пари, за да остане в А група.

Днес, за трети път плочата се върти, и аз отново съм принуден да кажа, че не съм взел нито стотинка комисионна. Призовавам тези, които вече десет години повтарят това, да извадят доказателства. Иначе отдавна знам, че в България успелите не ги обичат, и им завиждат. Заради завистта, бях принуден да опозная нови светове и да натрупам безценен опит.

Отидох в Саудитска Арабия, в Ал Ахли, който беше в незавидно положение, но заедно с моя екип го вдигнахме на крака и спечелихме Купата на Персийския залив - едно от най-ценните отличия в Азия. Класирахме отбора в азиатската Шампионска лига, а мен избраха за треньор на сезона. Защо никой там не говори за комисионни?

След това отидох в египетския ЕНППИ и го класирах за Купата на Африка. Там пак бях избран за N1 сред колегите, заради резултатите, а не заради добро вземане на комисионни. Навсякъде имах възможност сам да правя отбора си и на тази база съм постигал значими успехи. Накрая ще кажа едно - станах много богат човек благодарение на ЦСКА, от момента, когато стъпих като футболист на "Армията". Богат съм, защото ЦСКА ме създаде като личност, даде ми възможност да вдигна много титли като състезател и треньор, и съм сигурен, че поредните отличия тепърва предстоят заедно с най-великата червена публика!

А на душманите, само ще кажа - извадете доказателства или се скрийте завинаги. И последно към тях - богатството не се измерва само в пари!

С уважение:
Стойчо Младенов
Старши треньор на ЦСКА
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна