Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Има опасност да бъде отнет лицензът на Федерацията по мотоциклетизъм заради неизплатени такси за домакинство

Според Румен Петков България е заплашена от отнемане на лиценза на най-добрите ни състезатели в мотокроса
Снимка: БГНЕС

Има опасност да бъде отнет лицензът на Българската федерация по мотоциклетизъм заради неизплатени такси за домакинство. Това обяви Румен Петков, който е председател на организационния комитет за състезанието Гран При - България. Петков е научил за информацията в разговор с Волфганг Сръб - шеф на комисия мотокрос към Международната федерация по мотоциклетизъм.

България за следващата година е извадена от календара за домакинство на състезания от Световната и Европейската купа и от Купата на нациите и ще бъде отнет лицензът на федерацията, като ще бъдат спрени правата на нашите състезатели, които за последните 2-3 години са носители на няколко десетки златни, сребърни и бронзови медали от Европейския шампионат.

На срещата с медиите Сръб изрази своето озадачение от факта, че вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в два разговора е подвел изпълнителния директор на ФИМ и ръководството на Международната федерация по мотоциклетизъм и промоутъра, че нямаме проблеми с таксите.

Рекордните 176 пилоти от 36 държави ще участват в квалификациите за Гран При България 2012 - световният шампионат по мотокрос в класове 65 сс, 85 сс и 125 сс, който ще се проведе на мотополигон Горна Росица, град Севлиево, на 25 и 26 август. Специфичното в този шампионат е това, че той се провежда само в един кръг и освен индивидуалното класиране има и такова по нации. Като организатор, България е представена от 12 състезатели в трите класа. Майкъл Иванов ще бъде единственият българин при 125-кубиковите, като това ще бъде негов дебют в този клас на световно ниво. Петима българи ще участват в клас 85 сс - Иван
Петров, Ивелин Манев, Харли Горов, Симон Венев и Георги Георгиев
. Най-много български състезатели - шестима, ще се включат в най-малкия клас. Това са Момчил Иванов, Виктор Касабов, Хакан Халми, Жулиян Георгиев, Алекс Димитров и Димитър Петров.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна