Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Райков е футболист № 1 у нас за втория кръг на "А" група

Симеон Райков бе избран за футболист № 1 на втория кръг за двата си гола във вратата на "Ботев" Пловдив
Снимка: БГНЕС

 

Симеон Райков получи наградата за футболист на втория кръг в първенството. Крилото на "Левски" заслужи първото място с 14 гласа, след като реализира два гола във вратата на "Ботев" Пловдив за победата на "сините" с 3:1. Той изпревари Иван Стоянов и Емил Гъргоров от "Лудогорец", Георги Миланов от "Литекс" и съотборника си Базил Де Карвальо.

Радвам се, че получих наградата. Тя е плод на работата на целия отбор. Надявам се да продължаваме да побеждаваме и да радваме феновете. Срещу нас всички се хвърлят. Не можем да подценим никого, защото играем мач за мач и винаги търсим победата. Надявам се, че ще бием "Монтана" и ще продължим успешната си серия в първенството. Срещу "Черноморец" ни бе по-трудно. Те играха по-добре в защита и ни затрудниха повече от "Ботев". Радвам се, че ми се дава шанс и дано да оправдавам доверието, сподели Райков.

Нападателят, който вече има три попадения от началото на сезона, изрази съжалението си за ранното отпадане от Лига Европа от непретенциозния тим на ФК "Сараево".

Беше нужно време да се сработим и да заиграем като отбор. Радвам се, че вече се получава и се дано да заиграем още по-добре. Жалко е, че отпаднахме от "Сараево". Щеше да е хубаво пак да напълним стадиона. Надявам се да станем шампиони. Трябва да вървим само нагоре и да радваме феновете. "Левски" е голям клуб заради тях. Юноша съм на "Локомотив" Пловдив и затова бе важно за мен да играя срещу "Ботев", въпреки че бях болен преди това. Изказванията им преди мача, че едва ли не ще дойдат на "Герена" и ще ни бият с 3:0 ни мотивираха още повече. Никога не съм мислил да напусна "Левски". Най-трудният ми период бяха предишните шест месеца, когато не ми се даваше шанс, каза още Райков в предаването "На финала" на БНР.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна