Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" започва традиционният пленер по живопис

Снимка: БГНЕС

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" започва традиционният пленер по живопис. С него се открива Есенният салон на изкуствата, организиран от Габровската община. Културната програма до 18-и септември включва панаир на народните занаяти и музикален фестивал.

Възрожденският колорит на резервата Боженци ще претворят в платната си осем художници от България и Румъния. Живописните картини ще бъдат подредени в градската художествена галерия заедно с още 40 творби от предишни издания на пленера. В залата с изложените платна на 10-и септември започва поредното издание на международния фестивал "Дни на камерната музика".

С включените девет концерта настоящото издание предлага най-обширната програма от създаването на фестивала преди 36 години до днес.

В рамките на есенния салон на изкуствата от 6-и до 9-и септември ще се проведе и десетият международен панаир на народните занаяти. В етнографския комплекс "Етър" майстори ще демонстрират занаяти, традиционни за страната, която представят. Тази година в надпреварата по време на панаира умения ще мерят майстори на плъстени изделия от вълна.

По публикацията работи: Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна