Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Братоев: Електронният билет и единичната цена за пътуване в метрото се запазват

Снимка: Мария Димитрова

Ден преди тържественото откриване на втория лъч на метрото Стоян Братоев, директор на столичния метрополитен, обясни в "12+3", че пътниците, които използват първата метролиния ще могат да се прехвърлят на втората, без да плащат нов билет. В цялото метро може да се пътува с билета, с който е влязъл, без значение къде е направено това.

На въпрос защо цената на картите за пътуване с подземната железница се е повишила Братоев каза, че вече това е специална карта, метрото има мрежа от 31 км и има разлика в условията за пътуване. Решението за цената на картата не е наше. Директорът на метрото заяви, че услугата електронен билет и единичната цена за пътуване се запазва и след разширяването на линиите в София, а влаковете са разчетени да поемат и по-голям брой пътници. Интервалът по първата линия е намален с 30 секунди, имаме необходимите влакове, за да се покрият линиите. А новите влакове ще дойдат през ноември, допълни Братоев. 470 човека са новоназначените служители и една голяма част от тях са от железниците. Желаещите са много повече, но потребността е такава.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Заместник-кметът на столицата, отговарящ за транспорта, Любомир Христов обясни, че са направени максимално ефективни връзки с метрото.

Чуйте подробностите в звуковия файл.

Граждански сдружения поискаха пък метрото да бъде безплатно. И изтъкнаха точно 7 причини метрополитенът да е с безплатен достъп. Те критикуваха и строежа на софийското метро - нарекоха го нерационално, движещо се бавно и на голям интервал от време.

Чуйте подробностите в репортажа на Светослава Кузманова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна