Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиано Екстраваганца: Нещо наистина нечувано

Людмил Ангелов е създател и артистичен директор на фестивала
Снимка: БГНЕС

За втори път вратите на Военния клуб в столицата ще се отворят за фестивала Пиано Екстраваганца, организиран от пианиста Людмил Ангелов с подкрепата на фондация "Америка за България", Столична община и под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов.

В 9 вечери ще бъдат представени не само изключителни артисти, сред които певицата Александрина Пендачанска, цигуларката Елмира Дърварова, пианистите Бруно Канино, Андрей Коробейников, Даниел дел Пино и мн. др., но и доста голям спектър от непознати и рядко изпълнявани музикални произведения.

Откриването на Пиано Екстраваганца 2012 ще бъде с песенна вечер на 22-ри септември от 19.30 часа. Александрина Пендачанска и Людмил Ангелов ще изпълнят пиеси от Моцарт, Годовски, Вагнер, Хан, Дебюси и Пуленк.

Специален акцент ще бъде финалният концерт на 30-и септември, с който ще бъде отбелязана 75-годишнината от рождението на композитора Николай Капустин.

Чуйте интересни подробности за гостите на Пиано Екстраваганца 2012 от Людмил Ангелов - артистичен директор на фестивала.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна