Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Шекерджиев: Спрямо Опиц не е прилаган различен аршин

Снимка: Архив

Тази седмица иконописецът Йордан Опиц влезе в затвора, за да излежи 5 – годишна присъда за извършено от него убийство. Темата предизвика много емоции и дискусии, както в медиите, така и в социалните мрежи. Поддръжниците на иконописеца внесоха в президентството подписка с искане Йордан Опиц да бъде помилван. Слави Георгиев от Гражданското обединение за реална демокрация заяви в предаването "Неделя 150", че Опиц заслужава поне условна присъда.

След като господин Опиц трябва да излежи присъдата си, ние настояваме това да се случи и с други хора. Защо Максим Стависки е на свобода? Един човек, който съвсем съзнателно се е напива, качва се на колата си и убива хора.., каза Георгиев.

Съдия Красимир Шекерджиев опонира на казаното от Слави Георгиев в предаването "Неделя 150" и заяви, че спрямо Йордан Опиц не е прилаган различен аршин.

Става дума за различни престъпления. В единия случай имаме пътно – транспортно произшествие, а в другия умишлено убийство. Няма база за сравнение, каза съдия Шекерджиев.

Според телевизонния водещ Емил Кошлуков вицепрезидентът трябва да помилва хора като Йордан Опиц, които са направили опит да се опълчат на "дефекта в системата", дори и по неправилен начин.

Държавата трябва да покаже, в лицето на вицепрезидента, своето отношение към казуса. Проблемът е държавнически, а не правен, каза Кошлуков.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна