Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" Мюнхен с 5 от 5 в Германия, шампионът "Борусия" с нова грешна стъпка

Марио Манджукич вкара поредните си попадения за успеха на "Байерн" Мюнхен над "Волфсбург" с 3:0
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Байерн" Мюнхен продължава победния си ход от началото на сезона в Бундеслигата, след като в мач от 5-ия кръг победи с 3:0 на своя стадион "Волфсбург" и е с 5 победи от 5 мача. Головете отбелязаха халфът Бастиан Швайнщайгер и хърватският нападател Марио Манджукич. Швайнщайгер направи невероятен пропуск в 18-ата минута, когато от около метър разстояние уцели гредата.

Шампионът "Борусия" Дортмунд завърши 3:3 като гост на "Айнтрахт" Франкфурт. Двата отбора направиха истинско шоу, като дортмундци поведоха първо с 2:0, но "Айнтрахт", който имаше 4 победи от 4 мача, преди този мач успя да изравни - 2:2. След това гостите поведоха с 3:2, но тимът от Франкфурт не се предаде и отново възстанови равенството, като остана без поражение от началото на сезона. Лукаш Пишчек, Марко Ройс и Марио Гьотце бяха точни за отбора на Юрген Клоп, а Щефан Айгнер, Такаши Инуи и Андерсон Бамба се разписаха за домакините.

"Фортуна" Дюсердорф победи с 2:0 като гост "Гройтер Фюрт" в дербито на новаците, но се размина с историческо постижение без прецедент в близо 50-годишната история на Бундеслигата. В предишините си три мача "Фортуна" завърши 0:0, а ако беше записал същия резултат и на стадиона във Фюрт, щеше да се превърне в първия отбор с подобно постижение. Все пак отборът на "Фортуна" продължава непобеден и без допуснат гол в шампионата. Головете за втория успех на тима от Дюселдорф вкараха Оливер Финк и Кен Илсьо.

В другата изтеглена среща от кръга "Шалке" нямаше проблеми с гостуващия "Майнц" и взе лесна победа с 3:0. Джеферсън Фарфан от дузпа, Холтби и Пуки бяха точни за домакините.

"Байерн" е начело в класирането с пълен актив от 15 точки, следван от "Айнтрахт" Франкфурт с 13 и "Шалке" с 10.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна