Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Точка за България срещу Дания

Снимка: Архив
Мъжкият ни национален отбор продължава без загуба в световните квалификации за Мондиал 2014 в Бразилия. Възпитаниците на Любослав Пенев взеха точка срещу Дания, след като завършиха 1:1.

 

Николай Михайлов и компания имаха отлична възможност да грабнат победата, но след като играха повече от един час с човек по-малко, в крайна сметка трябваше да се задоволят с равенството.

Срещата започна много добре за нашите, след ранно попадение на Димитър Рангелов в 7-та минута. Иван Бандаловски центрира от десния фланг и нападателят на швейцарския Люцерн изненада Андрерсен за 1:0. В 27-та минута именно Бандаловски бе изгонен с директен червен картон след грубо влизане в краката на датски футболист. Това принуди Пенев да направи доста промени в състава, а до края на мача, играта бе най-вече пред вратата на Николай Михайлов. Стражът на Твенте все пак допусна попадение в 40-та минута, когато след едно меко центриране, Никлас Бендтнер вкара с глава, изравнявайки резултата на 1:1. Халфът на Аякс Кристиан Андерсен пък удари напречната греда на българската врата в 51-та минута, а след това Иван Иванов се размина с гола, след като не успя да засече хубаво центриране. До края на срещата, двата тима не успяха да си вкарат гол и мачът приключи при резултат 1:1.

В останалите мачове в нашата група – Армения – Италия – 1:3 и Чехия – Малта – 3:1. Българският тим вече има два равенства и една победа от началото на квалификациите за Мондила 2014 и вече има 5 точки в своя актив.

Селекционерът на България Любослав Пенев отново изрази недоволството си от съдията след домакинска среща на "трикольорите" - "Който разбира от футбол, трябва да ни честити точката. Мога да кажа, че загубихме още две точки. Вече втори мач се свири пристрастно. Не е нормално и вече ми идва в повече. Съдийската бригада развали празника на цяла България. Нямаше как победата да ни се изплъзне. Загубихме точките не по наша вина. Полагаме много усилия и се трудим. Нека футболистите да решат мача. Много съм доволен и от футболистите, и от публиката. Момчетата изиграха перфектно първо и второ полувреме. Благодаря им за характера и мъжеството.Указанията ми бяха за агресивна игра. Изгонването на Бандаловски беше безпричинно. Нарушението му не е и за жълт картон, защото той стига първи до топката", уточни селекционерът.

Селекционерът на Дания Мортен Олсен не остана доволен от спечелената точка срещу България - "Равенството е абсолютно закономерно на фона на показаното на терена. До 30-та минута на терена имаше само един отбор - България. Не очаквах българският отбор да е толкова активен, а и определено ранният гол ни смути. През втората част действително взехме инициативата и наложихме сериозен натиск, но в няколкото добри ситуации бяхме прекалено неточни. Българите се защитаваха с много хора, а и ние ги улеснихме, тъй като не направихме прекалено много флангови атаки, а търсехме центъра. От тази гледна точка влизането на Патрик Мтилига не мога да го нарека успешно. Не можем да правим сметки за класиране на толкова ранен етап. Да, наистина- имаме две точки от два мача и ни предстои гостуване след няколко дни на Италия. Но не забравяйте, ние имаме един мач по-малко, а другите отбори ще гостуват на италианците след нас", каза датският селекционер накрая.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна