Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Дончев начело в рали "Сърбия"

Крум Дончев е начело след втория ден на автомобилното рали "Сърбия"
Снимка: БГНЕС

 

Крум Дончев и неговият навигатор Петър Йорданов с "Пежо 207" стартираха като лидери на колоната в последния ден на рали "Сърбия". След 106.26 км и 13 специални етапа двамата са с общо време от 1 час, 1 минута, 46 секунди и 3 стотни, следвани на огромната разлика от 1:50 мин от унгареца Золтан Бешеней със "Субару Импреза" и 1:54 мин от сърбина Тодор Стаменкович с "Мицубиши Лансър Ево 9". Четвърти в общото класиране на последния кръг от шампионата на ФИА за регионалната Купа на Източна Европа е лидерът до момента в класирането на тази надпревара Ягъз Авджъ от Турция с "Форд Фиеста".

Дончев спечели всичките 7 етапа от надпреварата, валидна за българския шампионат, а като се види разликата с втория в класирането 48.8 сек с екипажа Антон Титов и Венцислав Маринов със "Ситроен" е ясно, че в оставащите 6 отсечки, пилотът просто трябва да запазва комфортната си преднина, за да победи за четвърти път в рали "Сърбия" и да спечели първата си победа за националния шампионат.

Екипажът Йордан Божич и Галин Гежов с "Рено Клио Спорт" е на трета позиция (11-и в общото класиране), с която си гарантира засега и 3 допълнителни точки. Четвърти в общото подреждане за българското първенство са Христо Атанасов и Марин Иванов със "Ситроен Саксо".

До момента от ралито отпаднаха 2 наши екипажа - Димитър Илиев и Добромир Филипов с "Шкода Фабия" и Петър Гьошев и Петър Спасов с "Пежо 207".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени