Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фетел изпревари Алонсо, даде заявка за нова титла

"Ред Бул" спечели двойна победа в Гран при на Корея, а Себастиан Фетел изпревари Алонсо в генералното класиране
Снимка: БГНЕС

 

Себастиан Фетел даде сериозна заявка за спечелване на трета поредна титла във Формула 1, след като спечели Гран при на Корея и излезе начело на генералното класиране. Германският пилот на "Ред Бул" пресече финалната линия с време 1:36:28.651, оставяйки зад себе си своя съотборник Марк Уебър и
доскорошния лидер Фернандо Алонсо от тима на "Ферари".

"Ред Бул" започна състезанието с бърза смяна в челните позиции, като първенецът от квалификациите Уебър беше бързо изпреварен от Фетел, въпреки че от отбора отрекоха да има издадена подобна заповед. Благодарение на това, световният шампион стигна с лекота до трета поредна победа, четвърта за 2012 година и 25-а в своята кариера. На обратния полюс в това състезание беше първенецът от 2009-та година Дженсън Бътън, който стана най-сериозното име от отпадналите, след като беше ударен от Камуи Кобаяши.

Фетел завърши на 8.231 секунди пред Алонсо и с това смени испанеца на върха в генералното класиране, като вече има 6 точки аванс. До края на сезона предстоят състезания в Индия, Абу Даби, САЩ и Бразилия.

Третото място в класирането при пилотите за момента заема Кими Райконен от отбора на "Лотус", който завърши пети в Корея. Люис Хамилтън остана на четвърто място в подреждането, а Уебър е пети.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна