Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Гъргоров пропуска и квалификацията срещу Чехия

Снимка: Архив
 

Емил Гъргоров ще пропусне мача на националите срещу Чехия, след като не успя да се възстанови от мускулно разтежение.  Това бе причината наставникът Любослав Пенев да го пусне да се прибере в клубния си тим.

Така при окончателното отпадане на Гъргоров, Пенев ще избира между разписалия се срещу Дания Димитър Рангелов, който бе титуляр на "Васил Левски", и Валери Божинов и Илиян Мицански.

Освен Гъргоров още един футболист е напуснал лагера в Правец. Това е десният защитник Иван Бандаловски, който бе изгонен с директен червен картон в 27-ата минута срещу европейския шампион от 1992 година и е наказан за следващата среща срещу Чехия.

Георги Сърмов и Петър Занев, които пропуснаха мача в петък заради травми, имат сериозни шансове да са на линия за срещата в чешката столица и останаха в лагера на "трикольорите".

Националите пътуват утре сутринта за Прага, където във вторник вечерта излиза от 21,00 часа в първа световна квалификация извън София. Тимът има пет точки след равенствата с Италия (2:2) и Дания (1:1) и победата над Армения (1:0).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна