Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Ще търсим победата, за да продължим да следваме линията си

Снимка: БГНЕС

Националният селекционер Любослав Пенев е амбициран за победа в утрешната световна квалификация срещу Чехия. Според статистиката досега домакините са отбелязали повече голове от България в директните сблъсъци.

Дошли сме тук, за да променим статистката. Ако някой от чехите си мисли, че ги чака лесен мач, то това си е негов проблем. Нас също не ни чака лесен двубой. Съперникът ни трябва да печели точки, а ние трябва да наваксваме пропуснатото до момента. Може да прозвучи нескромно, но ние ще търсим победата, за да продължим да следваме линията си. Тимът на домакините има много силни страни. Това е отбор, който обича да атакува и разчита на всички футболисти в стремежа си да вкара гол. Чехия разполага със силен селекционер в лицето на Михал Билек, като редовно играе по световни и европейски първенства, заяви Пенев на официалната пресконференция.

Бившият треньор на ЦСКА и "Литекс" е готов със стартовия състав за мача. Той има възможност да заложи на Георги Сърмов и Петър Занев, които заради контузии пропуснаха двубоя срещу Дания в петък.

Все пак Любослав Пенев има опасения по отношение на съдийството. 

Щом досега така ни свиреха при домакинствата, какво ли ще е сега при гостуванията? С отсъжданията си в тези три мача арбитрите оказаха влияние върху крайния резултат. Работа на УЕФА е да праща съдии, които да издържат на напрежението, да тълкуват правилно материята футбол и да контролират играта на терена, без те самите да изпъкват.

Наставникът изрази мнение, че Иван Бандаловски не е бил за червен картон в двубоя срещу Дания, когато беше отстранен още в 27-ата минута.

Обучавам футболистите да се борят за всяка педя терен, което е важно за тим, който да иска да владее топката. Трябва да сме много енергични. Ние сме корав отбор и влизаме мъжки в единоборствата. В никакъв случай няма да изневерим на стила, който изграждаме, категоричен беше Пенев.

Световната квалификация Чехия – България е утре от 21.00 часа. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна