Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотю Младенов: Потвърждавам подкрепата си за семейното подоходно облагане

Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че няма възможност за повишаване на месечната детска добавка, която е 35 лева. Коментарът беше по повод вчерашния протест на майки срещу социалната полотика на правителството. Младенов потвърди позицията си, че подкрепя въвеждането на семейно подоходно облагане.

Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи Министерството на финансите да отпусне 30 милиона лева за изграждане на нови детски градини. Подробностите разяснява Светлана Ангелова от ГЕРБ, заместник-председател на парламентарната социална комисия.

Драгомир Стойнев от Коалиция за България, председател на социалната комисия, коментира, че с това предложение управляващите бягат от отговорност. Стойнев подозира, че новите детски градини ще бъдат построявани в избрани от ГЕРБ общини, ще се обявяват обществени поръчки, които ще печелят определени фирми и т.н. Стойнев прогнозира проблем в бъдеще с икономическия подем на страната заради демографския срив.

Интервютата на Величко Конакчиев с Тотю Младенов, Светлана Ангелова и Драгомир Стойнев от предаването "Нещо повече" можете да чуете в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна