Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Бюджетът не дава ясни приоритети и перспектива за страната

Снимка: БГНЕС

По темата за бюджет 2013, лидерът на БСП Сергей Станишев каза в предаването "Неделя 150", че той не дава ясни приоритети и перспектива за страната.

Бюджетът за 2013 повтаря в огромна степен бюджетите от предишните години и няма ясни цели за резултатите, които очакваме да се постигнат. За трите години управление на ГЕРБ държавата е изхарчила през бюджета 17 млрд. лева повече, отколкото предишното правителство. Възниква въпросът – защо няма пари? На това трябва да отговори правителството, каза Станишев.

За догодина е предвиден един мижав растеж. Данните които предлагат са измислени и имагинерни – 1,9%. Те самите не си вярват. Няма никакви мерки, които да поощряват индустрията и развитието на икономиката. Вече четвърта година смазват малкия и средния бизнес и какъв е резултатът – 700 000 българи без работа, подчерта Станишев.Той посочи, че БСП има ясна цел. Държава, която създава условия за икономически растеж, която работи за преодоляване на безработицата. Държава, която се грижи за младите хора. Станишев каза, че трябва да има по – високи компенсации за пенсионерите и повече пари за майчинство.

По темата за референдума Сергей Станишев определи като арогантно решението на управляващите да подменят въпроса, под който са се подписали 770 000 българи.

Това е кражба на власт. Кражба на власт от хората, не от опозицията, коментира лидерът на БСП.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна