Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цените на парното и топлата вода в Сливен остават без промяна през зимния сезон

Снимка: БГНЕС

Цените на парното и топлата вода в Сливен ще останат непроменени и през този зимен сезон. Въпреки вдигането на цената на консумативите и електроенергията цените на парното в Сливен ще останат непроменени и по данни на дружеството - най-ниските в страната.

За предстоящия отоплителен сезон предприятието ще присъедини към мрежата още 15 консервирани станции, с което абонатните станции в областния град достигат 270, а битовите клиенти ще надхвърлят 10 000 домакинства. Според ръководството на дружеството скоро то ще достигне пределния си производствен максимум отпреди 1989-а година.

И през тази зима лоялните клиенти ще плащат по 1 лев за 1 куб.м отопляема площ. Цената за домакинствата без преференциални договори с ТЕЦ-а ще остане миналогодишната - 73 лв. за мегават час топлоенергия без ДДС.

Цената на 1 куб.м топла вода остава 6 лева. 90 процента от абонатите, като лоялни клиенти, ще заплащат пределна месечна сума за отопление, изчислена на базата на избрания от клиента отопляем обем, като сградните такси са за сметка на дружеството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна