Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътно сторителство": Ще се разплатим с тези, които са работили качествено и са изпълнили договорните си отношения с нас

Снимка: БГНЕС

Близо 50 фирми, които с техника и работници изграждат магистрала "Тракия" и "Марица" спряха работа, защото не са получили около 5 милиона лева. Месеци наред не са им били изплащани фактурираните средства, твърдят те и се заканват, че ще сезират и европейските институции. "Финансова пирамида"- така работници и собственици на фирми, работещи по Лот 2 на "Марица" определиха ситуацията.

Кореспондентката ни в Стара Загора Венелина Попова успя да се свърже и да разговаря с Асен Башев, собственик на фирмата "Башев транс" ЕООД, на която фирмата "Пътища Стара Загора" дължи заработени и неизплатени над 180 хиляди лева. Обяснението от фирмата - поделение на холдинг "Пътища" с основен акционер Васил Божков е, че разплащането се отлага, защото са подали жалба до прокуратурата в Стара Загора за надписани количества горива, употребени от машините на "Башев транс" на Лот 4 от магистрала"Тракия". До този момент нито от районната, нито от окръжна прокуратура в Стара Загора не успяха да открият образуваната преписка по жалбата на "Пътища Стара Загора. "

Чуйте разговора в звуковия файл

В предаването "Нещо повече" Йордан Кълвачев, директор в холдинг "Пътно сторителство" заяви, че разплащането досега се е извършвало регулярно.

Ще се разплатим с тези, които са работили качествено и са изпълнили договорните си отношения с нас. В кратък период ще бъде разплащането, обеща той. Голяма част от фирмите, посочени като адресанти в сигнала до МРРБ уведомиха сдружението, че не са подписвали подобни докуманти, че нямат финансови претенции към сдружението и се разграничават от авторите на сигнала.

Провокиран от разговора в предаването Димчо Михалевски, депутат от БСП заяви, че е направил срещи с повече от половината фирми, които тръвдят, че не им е плащано от месец април.

Щом надзорната фирма и агенция "Пътна инфраструктура" са разплатили всичко на главния изпълнител, проверката дали е свършена работата от страна на фирмите, е направена. Това означава, че работата е свършена качествено, така Михалевски коментира казаното от Кълвачев.

Чуйте подробностите по темата в звуковите файлове 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени