Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив” Пловдив – „Ботев” Пловдив – 2:2

Снимка: БГНЕС

На стадион "Лаута" в Пловдив пред 10 000 зрители отборите на „Локомотив” и „Ботев” завършиха наравно 2:2 в среща от 11-тия кръг на "А" футболната ни  група. 

Домакините поведоха с гол на Рангел Абушев в 13-ата минута, но с две попадения на Тодор Неделев в 22-ата и 57-ата минута „Ботев” стигна до обрат в резултата. Отново Абушев записа името си сред голмайсторите с втория си гол за „Локомотив” Пловдив в 84-ата минута и донесе по точка и за двата отбора.

В 66-ата минута Бобан Грънчаров получи втори жълт картон и съответно червен за нарушение срещу Михайлов и остави „канарчетта” с десет играчи до края на двубоя.

Старши треньорът на „Ботев” (Пловдив) Ферарио Спасов, остана доволен от резултата и от футболистите си:

Мачът мина през интересни перипетии и обрати, „Локомотив” поведе, след това ние обърнахме. След червения картон за нас отпаднахме и в крайна сметка получихме изравнителен гол. С оглед на развоя на двубоя смятам, че и двата отбора могат да са доволни от този резултат. Мисля, че с 10 човека можехме да го спечелим този мач. Важното е, че се игра футбол, получи се невероятна атмосфера. Нормално бе да се дръпнем малко по-назад. Играта отвътре бе малко нервна, но се отбелязаха красиви голове. Бях концентриран върху мача, но е хубаво да си треньор и да усещаш такава атмосфера. След оставането с 10 човека нормално се дръпнахме назад, изчерпахме и силите си. Нямахме опции в атака заради отсъствието на Бамого, травмата на Вандер и наказанието на Костов. Трябваше да се настроим към центриранията на „Локомотив” (Пловдив) и да предотвратим изравнителния им гол.

Наставникът на „Локомотив” (Пловдив) Стефан Генов също изрази задоволството си от срещата:

Доволен съм от старанието и играта, която показахме. Хубав и интересен мач, с много положения. Благодаря на публиката ни, тя беше основният фактор да стигнем поне до равенството. Съжалявам, че не успяхме да стигнем до победата, когато бяхме с човек повече. По-младите футболистите прегоряха и в решаващите моменти допуснаха някои грешки. Съжалявам, че не успяхме да победим, тъй като в последните минути играхме с човек повече. Даваме предимство на футболисти от нашата школа, това е бъдещето. Не упреквам никой, всички се представиха много добре, доволен съм от момчетата.

Останалите резултати от срещите в 11-тия кръг на „А” група:

„Миньор” Перник – „Левски” -  0:4  

 „Пирин” Гоце Делчев  - „Черноморец” -  0:1  

 „Локомотив”  София  - „Берое” -  2:2  

 „Ботев”  Враца  - „Славия” – 1:0  

 ЦСКА – „Монтана” -  1:0  

„Литекс” -  „Черно море” -  4:1  

„Лудогорец” – „Етър” -  4:0

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна