Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки: В България съм най-яркият, да не кажа единственият, пример за американската мечта

Снимка: БГНЕС

Партията на Яне Янев - "Ред, законност и справедливост" и партията на варненския фармацевтичен бос Веселин Марешки - "Либерален алианс" създадоха коалиция за предстоящите парламентарни избори.

Във връзка с правилата на изборния закон, за нас беше много важно да имаме парламентарно представителство, за да можем да водим сериозни дебати. Чрез партията на Яне Янев ще имаме тази възможност. Втората причина е свързана пак с изборния процес, защото, знаете, че ако една партия няма свои представители в избирателните секции и комисии, много често се стига до злоупотреби - така Марешки обясни в предаването "12+3" защо се коалира с партията на Янев.

От друга страна, най-важното за нас, за да се коалираме, беше партията да не е влизала във властта, допълни Марешки. Той разказа, че е спечелил първия си милион, започвайки с една аптека.

Някъде по пътя, докато стигна до над 200 аптеки, съм го спечелил. В България бих казал, че съм най-яркият пример, да не кажа единственият, за американската мечта.

Чуйте в звуковия файл как Марешки коментира управлението на ГЕРБ и как смята да убеди хората да го подкрепят на предстоящите избори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна