Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четин Казак: Тази седмица ще започнат консултациите за вота на недоверие

Снимка: БГНЕС

Консултациите за вота на недоверие ще започнат тази седмица. Надяваме се те да протекат ползотворно и да доведат до очаквания резултат. Това заяви в предаването "Нещо повече" депутатът от ДПС Четин Казак.

Силно се надяваме този вот да бъде знак за това коя политическа сила, която по принцип се обозначава като опозиционна и която се противопоставя на днешната формула и модел на управление е действително такава – ясно и недвусмислено да се ситуират политическите субекти.

Според депутата ако само БСП и ДПС искат вот на недоверие, това ще бъде знак за това коя е реалната опозиция, кой предлага сериозна и действителна алтернатива на сегашния модел на управление и кой само имитира опозиционност с други краткосрочни и дори користни цели.

Запитан за промените в Изборния кодекс, Казак коментира: Това, на което особено ще държим, е нормативната уредба да не бъде влошена, да не бъдат създадени допълнително законови вратички, възможности и механизми за опорочаване на изборите, за фалшифициране на изборите, за неправомерна промяна на действителния изборен резултат. Силни са ни опасенията за това, че ще бъде впрегната цялата държавна машина и силовите структури, за да се повлияе и да се опорочат резултатите от изборите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна