Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България като място за инвестиции" е темата на икономически форум в Бон

Снимка: БГНЕС

"България като място за инвестиции" е темата на провеждащия се в Бон икономически форум, организиран от Германо-българския клуб. Във форума участва вицепрезидентът Маргарита Попова.

Форумът ще бъде открит с кратко приветствие от председателя на Германо-българския клуб в Бон д-р Андреас фон Бело. Слово на тема "Шансовете за инвестиции в България и перспективите на страната" ще произнесе Маргарита Попова. Тя ще информира участниците в срещата и за реформите в правната сфера у нас.

Представители на германски фирми, развиващи бизнес в България, ще споделят мисли за перспективите на българо-германските икономически отношения. Доклад ще изнесе и Андреас Шефер, заместник-ръководител на Германо-българската индустриална и търговска камара в София.

В програмата на пребиваването на г-жа Попова в Бон са предвидени и срещи във Федералното министерство на образованието с държавния секретар Георг Шюте и с ректора на Бонския университет проф. д-р Юрген Форман за обсъждане на българо-германското сътрудничество в областта на науката и образованието. 

По публикацията работи: Татяна Минчева - Бон

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени