Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биков: Навлизаме в нова фаза на скандала, в която Борисов хвърля президенството на амбразурата

Снимка: Архив

Според Тома Биков от Движение "България на гражданите" начинът да се избегне Венета Марковска да стане конституционен съдия е тя да не бъде номинирана и след това да не бъде гласувана от депутатите на ГЕРБ, ДПС, БСП и независимите.

Това беше едниственият начин да не се случи този скандал. Това беше едниственият начин репутацията на България в ЕС да бъде съхранена по някакъв начин. Освен, че това е безпрецедентен случай, репутацията ни в ЕС е нискаОтговорност трябва да поеме този, който управлява държавата еднолично и това е Бойко Борисов, каза Биков.

Навлизаме в нова фаза на скандала, в която Борисов хвърля президентската институция на амбразурата, за да се скрие зад нея и за да избяга от скандала, който сам забърка. Министър Цветанов, докато вчера защитаваше г-жа Марковска, днес започна да говори за факти. Днес разбрахме, че прокуратурата води разследване, в което е забъркано името на Марковска. Защо го разбираме сега?! В момента Искра Фидосова трябва да бъде във всички телевизии, за да обяснява за скандала.

Чуйте интервюто с Тома Биков в звуковия файл
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна