Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха първите "Кристални круши"

Снимка: Ивайло Михайлов

Първите годишни медийни награди на името на журналистката от БНТ Валя Крушкина бяха връчени снощи в Първо студио на Българското национално радио. Призове бяха раздадени в 4 категории, както и една голяма награда. 15-членно жури определи призьорите измежду 54 кандидатури.

Носители на първите "Кристални круши" станаха Юлия Христова, Иван Бедров, Зорница Стоилова, Люба Йорданова и Мария Чернева.

Голямата награда "Валя Крушкина" получиха Асен Генов и Константин Павлов. Крушата им беше връчена от брата на Валя - Венцислав Крушкин.

Фондът на името на Валя Крушкина беше създаден на 1-ви септември в нейна памет. Тя почина през юни в болница в Турция. Самите награди пък бяха учредени на 11-и септември, когато е рожденият ден на Валя.
Автор на призовете „Кристална круша" е близката приятелка на Валя - художничката Елена Китова.

Повече положителни теми си пожелаха двама от наградените журналисти, които гостуваха в "Преди всички" - З.Стоилова и Л.Йорданова от в-к "Капитал".

В звуковия файл можете да чуете интервюто с тях на Т.Величкова, както и репортажа на Св.Кузманова от церемонията по връчването на наградите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна