Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън спечели квалификацията преди Гран при на Бразилия

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Люис Хамилтън с „Макларън” спечели квалификацията за място преди утрешното състезания за Голямата награда на Бразилия, кръг от шампионата във Формула 1. Световният шампион от 2008 година ще стартира първи за 25-ти път в кариерата си и ще направи това в своето последно Гран при като пилот на тима от Уокинг.  До британеца на пистата „Интерлагос” на първа редица ще застане съотборникът му Дженсън Бътън.

Марк Уебър с „Ред Бул” ще стартира трети, а четвърти ще потегли претендентът за титлата Себастиан Фетел също с „Ред Бул”. Преследвачът му Фернандо Алонсо с „Ферари” ще стартира седми, въпреки че в пресявките записа осмо време. Испанецът дръпна с една позиция напред, тъй като съдиите наказаха Пастор Малдонадо с „Уилямс” с десет места назад на стартовата решетка.

Венецуелецът не е закарал автомобила си до кантара в бокса на ФИА след квалификацията и проверката на теглото му не е била осъществена. Така Малдонадо ще започне 16-ти неделната надпревара, а всички пилоти до тази позиция, ще се придвижат напред.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна