Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сарафов: Не се притеснявам от проверки

Снимка: БГНЕС

Няма да бъде лична драма, ако не спечеля битката за главен прокурор, каза в предаването "Неделя 150" Борислав Сарафов, председател на Апелативната специализирана прокуратура и един от кандидатите за главен прокурор.

За мен е любопитно настървението и нетърпението, с което се очаква да ни залеят с компромати, каза Сарафов.

Борислав Сарафов коментира и идеята на Съюза на съдиите за профила на главния прокурор.

В момента състезанието се провежда по правилата приети от настоящия Висш съдебен съвет. Аз съм открит човек. Не се притеснявам от проверки. Мога да бъда проверяван във всяка една област и аспект на моя живот, заяви Сарафов.

В предаването "Неделя 150" кандидатите за главен прокурор Борислав Сарафов и Сотир Цацаров коментираха развоя по делото "САПАРД". Припомням, че прокурорът по делото Стойчо Ненков оттегли протеста си срещу оправдателната присъда на Марио Николов и Людмил Стойков с обяснението, че делото е провалено от самото начало.

Делото "САПАРД" не трябваше са приключва по този начин. Оттеглянето на протеста минира възможността тази поляризация в тезите да бъде разрешена от този, чието решение не се коментира, а се изпълнява, заяви председателят на Пловдивския окръжен съд и кандидат за главен прокурор Сотир Цацаров.

Вътрешното убеждение на магистрата не трябва да противоречи на фактите. То трябва да бъде в кореспонденция с тях. В противен случай остава съмнението за нещо гнило. Възможно е в този случай да става въпрос именно за такова нещо. Сиреч, би могло да има и корупционни действия, така Борислав Сарафов коментира развоя по делото "САПАРД".

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна