Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войн Войнов ще води "Славия" в трите мача до края на есенния дял

Снимка: pcfslavia.com

Войн Войнов ще води футболния "Славия" до края на есенния дял от шампионата. Войнов ще трябва да изведе "белите" в мача от последния есенен кръг в "А" група срещу "Левски", както и в двете срещи от осминафиналите на турнира за Купата на България срещу "Ботев" (Пловдив).

Досегашният старши треньор Мартин Кушев и първият му асистент Йордан Петков напускат постовете си от днес, а мотивите си обясниха и на пресконференция.

Някои футболисти не разбраха в какъв клуб играят и какво точно се изисква от тях. Причината за моето напускане са слабите резултати и по-конкретно неочаквано дългата серия без победа - 8 мача в първенството, заяви Кушев пред медиите. Има вариант той да остане на работа в клуба, но тези детайли ще се уточняват след разговори с ръководството.

60-годишният Войн Войнов има огромен опит в българския футбол, бил е старши треньор на редица отбори в "А" и в "Б" групите. Той пристигна в "Славия" по средата на тази есен и замени в щаба на Кушев Наско Желев, който напусна.

Снощи "Славия" претърпя поражение от "Черноморец" с 0:2 в мач от 14-тия кръг и остана на 9-ото място в класирането само с 16 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна