Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аню Ангелов: Няма вълна от напускащи военнослужещи

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Аню Ангелов потвъди за предаването "Преди всички", че не повече от 160 души от българския контингент ще останат в Афганистан след 2014-а година, вместо сегашните над 600 военни. И в бъдеще ще се ползваме от американската помощ след успешните акции по утилизация на стари боеприпаси, каза още военният министър. За купуването на нов изтребител, министър Ангелов съобщи: Въпросът е колко средства ще са необходими, можем ли да си го позволим и кога. Ние не считаме, че през 2013-а това може да стане факт, но това е годината за конкретни преговори. Считам, че до края на това народно събрание ще бъде взето решение, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили за инвестиционен проект.

По отношение преминаването на съюзнически самолети над нашата страна за асистиране по турско-сирийската граница, министър Ангелов каза, че засега няма яснота, но има политическо решение. 

Ангелов опроверга информацията за това, че военни масово напускат армията, преди да влязат в сила от догодина новите правила за пенсиониране.

Цялото интервю на Борислава Борисова с министър Ангелов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна