Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Найденов: Свинското месо ще поевтинее преди Коледа

Снимка: БГНЕС

Производителите на свинско месо са обявили намаление на цените преди Коледа, обяви в предаването "Неделя 150" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. По думите му, за това е допринесла държавната помощ за сектора.

Асоциацията на свиневъдите обяви 10 процента намаление, тъй като стартира държавната помощ за сектора свиневъдство и птицевъдство. Десетки милиони отиват в тези два сектора, което позволи те да обявят това намаление в контекста на идващите Коледни и Новогодишни празници. Призовавам и търговците да не останат безучастни, каза Найденов.

В предаването "Неделя 150" земеделският министър коментира и темата за заменките на гори. Найденов обяви, че към края на годината и началото на следващата се очаква решението по разследването на Европейската комисия във връзка със заменките. Мирослав Найденов изчисли колко са евентуалните щети от тях.

Оценката поне в иска, който е от страна на неправителствените организации е, че става въпрос за стотици милиони , над милиард. Каквато и да е сумата, очакванията са да има иск за възстановяване на стотици милиони , може и милиард, прогнозира Мирослав Найденов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени