Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костов: Ще имаме разговори с "Единство"

Снимка: Архив

Гледаме на гражданското сдружение "Единство" като на хора, които искат да обединят десницата, а не да я разединят. Ще имаме разговори с "Единство", каза в предаването "Неделя 150" лидерът на ДСБ Иван Костов.

Целта на тези разговори, ще бъде "Синя коалиция". Не се интересувам от това, което става в СДС. Човек не се интересува от хора, които са се отказали от него или се стреми да се предпази от такива контакти, каза Костов.По темата за предстоящия национален референдум и сформирания инициативен комитет против ядрената енергетика, лидерът на ДСБ каза:

Силно подкрепихме инициативния комитет за това да се гласува с "Не" на въпроса да се развива ли нова ядрена централа. Ядрената енергетика може да се развива и по други начини, не чрез АЕЦ "Белене", заяви Костов. Лидерът на ДСБ отправи покана и се обърна към медиите първите съботи на месец януари да бъдат използвани за публичен дебат, в който да се информират хората за аргументите и за това кой на каква позиция стои.

Отправям покана за дебат лично към Борисов и Станишев. Да се явят пред обществеността, да информират хората за своите аргументи, за да могат хората да гласуват позовавайки и да си създадат мнение и да не се пропилява възможността българското общество да приеме демократичността в себе си, каза Иван Костов. За казуса с избор на конституционен съдия, той коментира:

Това е позор, падащ върху гърба на Борисов и ГЕРБ, но засяга всички ни. Борисов губи авторитет в Европа и ние ставаме за смях заедно с него, заяви Костов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна