Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха мача „Левски Волей” – „Олимпиакос” заради ексцесии в публиката

Снимка: БГНЕС

Двубоят между „Левски Волей” и гръцкия „Олимпиакос” от турнира "Чалъндж къп" бе прекратен при резултат 1:1 гейма и 9:8 в полза на гостите в третия.

В зала „Христо Ботев” привържениците на „сините” хвърлиха бомби, бутилки и димки на игрището, удариха играч на гостите и съдията беше принуден да прекрати мача, като присъди служебна загуба на българите. Носителят на купата на България отпада от турнира, като го чака и сурова санкция от поне 10 000 евро и почти сигурно изваждане от евротурнирите при следващо класиране.

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров е убеден, че „Левски” трябва да бъде изваден от евротурнирите:

Преди години имаше подобен случай с гръцкия "Панатинайкос". Твърде вероятно е отборът да бъде изваден от евротурнирите. Ако не го направи европейската конфедерация, трябва да го направи българската федерация по волейбол. Това трябва да бъде стопирано. Всеки, който влезе в залата, трябва да е с ясното съзнание да подкрепя и защо влиза в залата.

Националът Боян Йорданов бе сред най-добрите играчи на гръцкия "Олимпиакос":

Не исках този мач да свършва по този начин! Аз съм левскар до дъното на душата си и знам, че публиката на "сините" е една от най-великите в света. Не знам какво провокира феновете на Левски да направят това нещо в залата. В  Гърция съм видял и преживял какво ли не по време на волейболните мачове, така че това не е нещо кой знае колко опасно.

Наставникът на „Левски Волей” Мартин Стоев не можеше да си обясни прекратяването на мача:

Получаваше се хубава среща, в която не се знаеше кой ще е крайният победител. Доволен съм от феновете, те подкрепяха отбора, всеки състав играе заради привържениците си. До края на втория гейм всичко вървеше добре и ние наистина чувствахме рамо от публиката. Може да се каже, че щабът на гостите леко преувеличи случващото се и използва ситуацията, като побърза да се прибере в съблекалните. Възможно е и някое от съдийските отсъждания, които съвсем не бяха в наша полза, да е довело до изнервянето на феновете. Боян Йорданов на няколко пъти след атака влезе в нашето поле. Най-вероятно ще имаме служебна загуба, така че ние си продължаваме по програмата и имаме мач в България на 18 януари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени