Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учреден е общински футболен клуб "Пирин" Благоевград

Снимка: Архив

С пълно мнозинство от 32 гласа "за" общинските съветници в Благоевград одобриха предложение на кмета Атанас Камбитов за учредяване на Общински футболен клуб Пирин.

Учредяването на дружеството с ограничена отговорност е в изпълнение на решение на местния парламент от 30 ноември, с което съветниците дадоха своето принципно съгласие футболният клуб да стане общински, като едноличен собственик на капитала да е община Благоевград.

До превръщането на футболния клуб "Пирин" в общински се стигна заради сериозните финансови проблеми на клуба, трупани през последните години.

Управител на новоучреденото дружество ще е един от най-изявените голмайстори на благоевградския футболен клуб от близкото минало Николай Петрунов.

Предстои подписването на договор с настоящите собственици на футболния клуб - Иван Чапов и бившият национал Петър Михтарски.

Тяхно е решението дали ще дарят активите си в новоучреденото общинско дружество Пирин, коментираха от кметската администрация.

По предложение на общинския съветник Илко Стоянов към предложението на кмета Атанас Камбитов за предмета на дейност на дружеството бе допълнено и бе одобрено от съветниците то да контролира трансферите и финансовата част на футболния клуб.

Така ще се гарантира пълна прозрачност при управлението и разходването на финансовите средства.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна