Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА подписа с Мартин Камбуров, гони 4-ма чужденци

Мартин Камбуров подписа договор с ЦСКА за година и половина
Снимка: БГНЕС

 

Нападателят Мартин Камбуров подписа договор с ЦСКА за година и половина, след което бе представен официално при голям медиен интерес на стадион "Българска армия".

Не съм дошъл да играя кърлинг, а футбол. Надявам се да оправдая доверието, защото ЦСКА си е ЦСКА. С Георги Илиев се разбрахме много бързо. Той е една от причините да избера ЦСКА, защото ми допадна като откровен човек. За да дойда в ЦСКА, отказах 2-3 по-изгодни във финансово отношение оферти. Когато ЦСКА не е на първо място, това е неприемливо. Всички ще се борим да стопим преднината на лидера, ЦСКА не се отказва дори да изостава 10-12 точки от първото място, коментира Мартин Камбуров.

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла разкри, че при трансфера на Мартин Камбуров няма комисионни и мениджърски схеми. Както е известно, Илиев опитва да промени трансферната политика на ЦСКА и в клуба да се взимат пари само при свършена работа и изпълнени цели.

Политиката на клуба вече ще бъде в полза на ЦСКА. Край на схемите и комисионните. Не може да искаме Меси и Иниеста. Трябва да говорим за реални неща, затова ще направим селекция от български играчи. Камбуров е перфектен професионалист. Взимаме богат човек, който няма да си вади джобовете при една неполучена заплата. Дойде с кола за 200 000 и веднага му предложихме договор. Ако колата му струваше 20 000, нямаше да го вземем. Камбуров идва по изричното настояване на старши треньора Стойчо Младенов, коментира Георги Илиев. 

Георги Илиев разкри, че клубът е договорил привличането на 3-4 български футболисти.

ЦСКА опитва да прекрати договорите на четирима от високоплатените си чужденци, които не оправдават доверието на спортно-техническото ръководство. Това са Нилсон Антонио, Тенгариня, Джереми Родригес и Бенжалюн, разкри изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков. На четиримата е предложено да им бъдат изплатени по 3 заплати и да прекратят договорите си.
Четиримата са част от група от 11 играчи, на които е наредено да тренират извънредно до петък, тъй като не са се натоварили достатъчно през есенния полусезон. Групата е трябвало да проведе тренировка под ръководството на Сашо Борисов тази сутрин, но от тях само трима са се явили на заниманието.

Тези играчи са на пълен работен ден. Преценено е, че не са се натоварили достатъчно и са назад с материала. Затова им беше казано да тренират до петък. Някои от тях обаче не дойдоха на тренировката, каза другият изпълнителен директор Георги Илиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени