Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания за 8 милиона лева ще информира за въвеждането на цифрова телевизия

Снимка: МВР

Министерството на транспорта ще похарчи над 8 милиона лева за информационна кампания при въвеждането на цифрова ефирна телевизия в България. Кампанията трябва да започне до края на седмицата, а цифровият сигнал се очаква от 1-ви март 2013-а.

От 1-ви март до 1-ви септемрви хората ще могат да приемат един от двата сигнала в зависимост от това какъв телевизор имат. На 1-ви септември аналоговият сигнал ще бъде спрян, припомни заместник-министърът на информационните технологии и съобщенията Валери Борисов. От този момент нататък ще могат да се гледат безплатно до 15 цифрови програми, които ще се приемат чрез антена или декодер.

За социално слабите са предвидени ваучари на стойност 60 лева за закупуване на декодер. Такива ваучери ще получат около 260 000 граждани, на които през отоплителния период 2012-2013 година им е отпусната енергийна помощ за отопление, допълни Валери Борисов.

Второто е да притежават аналогов телевизор без вграден цифров тунер и третото условие е да не са абонати на кабелна или сателитна телевизия в момента. Тази помощ покрива пълната цена на определени модели декодери, каза Борисов.

В рамките на кампанията ще бъде създаден кол-център и уебсайт, където хората ще могат да задават въпроси.

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна