Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес до 30-и април НАП приема годишните данъчни декларации

Снимка: Архив
От днес до 30-и април в поделенията на Националната агенция за приходите ще се приемат годишните данъчни декларации за доходите на физически лица за 2012-а година. До края на март е срокът за подаването и на годишните финансови отчети на фирмите. Освен в Агенцията по вписванията, те могат да се представят и в 34 офиса на НАП в страната.

Образци на годишната данъчна декларация и приложенията към нея са публикувани в интернет страницата на НАП. Въпреки че хартиените формуляри вече се разпространяват в офисите на НАП в страната, данъчните съветват да попълним декларацията си електронно и да я разпечатаме след това. Възможно е и подаването на документа през интернет с електронен подпис. Услугите през сайта на НАП вече са активни.

5% отстъпка могат да ползват гражданите, които подадат данъчната си декларация и платят дължимото към хазната до 11-и февруари. С 5% по-малко ще дължат и тези, отчели се пред НАП с електронен подпис. От приходната агенция уточниха, че се ползва само една от двете отстъпки.
По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени