Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията: Политическа отговорност, а не анкетна комисия трябва да се иска за дюните

Снимка: Архив

Според депутата от " Коалиция за България" Димчо Михалевски уволненията / като това на директора на Агенцията по горите- б.ред./ са апогея на паниката и умопомрачението на управляващите и желанието им да излязат "сухи" от този скандал.

Ние поискахме да има анкетна комисия, която да разследва защо, след като ГЕРБ дойде на власт, ясно заяви, че ще прекрати порочните практики от предходни управления, защо почти 4 години такива сделки продължават да се случват? Мисля, че предлаганото от Бойко Борисов да се прави анкетна комисия, поражда въпроса защо не от началото на действието на закона- 1999 година. Може би има много интересни сделки от 2001, 2002, 2003, когато той е бил главен секретар на МВР и по някакъв начин иска да ги прикрие. Но аз мисля, че енергията трябва да бъде насочена към това как такива сделки да бъдат прекратени.

Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция заяви, че такава комисия е необходима, но измества темата.

Имаме конкретна ситуация. За нея трябва да бъде понесена политическа отговорност. Тук отговорността е на министър Мирослав Найденов, чийто грехове започнаха да натежават. Не вярвам, че никой не е знаел. Едва ли не чиновници на ниско ниво са направени такав сделка. Найденов е човекът, който трябва да бъде махнат.

Димитров припомни обещанията на ГЕРБ, че ще бъдат различни от Тройната коалиция.

Просто сделката трябваше да бъде спряна. Най-тъжното е, че всички министри и депутати дават клетва и въпреки това ГЕРБ започна да се държи абсолютно като Тройната коалиция.

Чуйте разговорите в звуковия файл

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна