Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„КВК Габрово” загуби мача срещу „Пиаченца”

Снимка: Архив

Волейболистите на „КВК Габрово” не можаха да спрат „Копра Елиор” (Пиаченца). Габровци отстъпиха пред италианците в собствената си зала "Орловец" с 0:3 гейма, в отделните части 19:25, 15:25, 20:25 точки в първата среща от 1/8-финалите на турнира "Чалъндж къп".

Красимир Стефанов и Станислав Петков станаха най-резултатни за тима от Габрово с по 9 точки. Американецът Максуел Холт реализира  14 точки за успеха на „Пиаченца”, а Христо Златанов се отчете с 11 точки.

Срещата-реванш е на 23 януари в Пиаченца.

Българинът с италиански паспорт и капитан на „Копра Елиор” (Пиаченца) Христо Златанов остана приятно впечатлен от класата на тима на „КВК Габрово”

Домакините се бориха до края и се опитваха да променят развоя на събитията, както и очаквахме. Публиката беше страхотна, невероятна и това можеше много да им помогне. Ние обаче играхме много концентрирано. В моментите, в които се отпускахме, се видя, че съперникът ни веднага се вдига. Беше важно за нас да победим. Гледахме видео с играта на Габрово и бяхме се подготвили добре за мача. Очарован съм от това, което видях в Габрово и специално тази вечер. Много хубава зала, много приятни емоции, публиката беше великолепна. Посрещнаха ме страхотно, не както във Варна, когато бях с екипа на Италия, и съм много щастлив. Благодаря на хората, които бяха в залата, заяви Христо Златанов след мача.

Старши-треньорът на „КВК Габрово" Любомир Герасимов бе доволен от своите възпитаници, въпреки

Доволен съм от момчетата! Имаше желание. Направиха доста грешки, които повлияха резултата. Класата си е класа! Отборът на Пиаченца е много голям хегемон в момента. Трябва да се целим да играем като Пиаченца за в бъдеще. Поставили сме си амбициозни цели. Градим дългосрочен проекти. Прекланям се пред публиката в Габрово! Това което направиха беше страхотно, каза Любо Герасимов.

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна