Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Има опити да се неглижира покушението срещу Ахмед Доган

Снимка: БГНЕС

В предаването "Неделя 150" депутатът от БСП Мая Манолова изрази притеснение, че има опити да се омаловажи покушението срещу Ахмед Доган.

Опит, съвсем удобно да се неглижира и да кажем, някакъв гражданин с негодно средство се е правил, че уж иска да убие лидера на една политическа партия. Ако ние сега си затворим очите срещу този акт на агресия, в началото на едни активни предизборни борби, могат да се случат непредвидими последици. Правната квалификация, която много удобно беше обявена от прокуратурата, е само едната страна на проблема, каза Манолова.

В отговор на обвиненията на опозицията, депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев заяви в предаването "Неделя 150", че никой не омаловажава случилото се на конференцията на ДПС.

Такива инциденти не са се случвали в България и в утвърдена демокрация, където и да е по света. Факт, че не се омаловажава е, че всички органи на държавата – НСО, прокуратурата и тайните служби работят по установяване на истинските мотиви и реалната фактология в този брутален и варварски инцидент. Ние категорично осъждаме създалата се ситуация и опит за покушение, но нека не правим изводи в момента, каза Червенкондев

Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев призова политическите сили да не ескалират напрежението и да проявяват търпение.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна