Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрахим Чънар: Местан формално ще определя политиката на ДПС

Снимка: БГНЕС

Ибрахим Карахасан-Чънар, публицист, писател и педагог, е на мнение, че нападението над Ахмед Доган обслужва ДПС.

Смятам, че е замислено от хората около Ахмед Доган. Сценарият не е бил направен от него, но съм убеден, че е бил уведомен за това нещо. На последните избори се видя, че ДПС отстъпва от предишните си позиции, т.е. Доган отстъпва от ореола си. И за това заслуга има партията на Касим Дал. Мисля, че Доган реши да се оттегли в най-подходящия момент, когато е на върха, защото той наистина вече няма да е същият човек и неговата партия няма да е същата.

Ибрахим Чънар коментира, че Касим Дал няма пръст в покушението.

Мисля, че той привлече една част от онези привърженици, които са разочаровани. Направи ми впечтление, че една млада част от аудиторията отива при Касим Дал. Докато при Доган остават хора, които все още са консервативни във вижданията си. С безпринципната си политика Доган провали прехода. Неговата методика беше да е с тези, които са на власт.

За Лютви Местан, като лидер на ДПС, Чънар направи коментар: Надеждата остава, но си мисля, че Местан просто формално ще определя политиката на ДПС. Ще бъде послушникът на Доган и ДПС ще бъде управлявано пак от Доган.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени