Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Саутхемптън" и "Евертън" с нулево равенство във Висшата лига

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Футболният "Саутхемптън" се спаси от гнева на собствените си привърженици, след като стигна до нулево равенство срещу намиращия се в отлична форма тим на "Евертън" в последен мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. След като замени любимеца на публика Найджъл Адкинс с аржентинския треньор Маурисио Почетино, ръководството на "светците" в лицето на Никола Кортезе получи множество критики от феновете чрез социалните мрежи и изявления в медиите. Добрата защитна игра срещу "Евертън" обаче се хареса на привържениците, които се радват на 15-о място в класирането и на четири точки преднина срещу намиращите се в зоната на изпадащите. Всички са зад новия треньорски щаб и новия мениджърът. Видяхме доказателството тази вечер, каза халфът на тима Морган Шнайдерлин.

Точката беше 23-а за отбора на "Саутхемптън", който загуби осем от първите си десет мача в елита, но след това допусна само две поражения в следващите 13. Това беше заслуга на Адкинс, а Почетино признава труда на своя предшественик продължи Шнайдерлин. Той ни каза, че не иска да променя много неща в отбора, защото трябва да проучи нашия стил и трябва да го направи бързо. Днес играхме добре и можехме да спечелим. Сигурен съм, че ще започнем да правим и това, добави играчът на "светците".

След равенството със "Саутхемптън" "Евертън" остана на пето място във временното класиране на английското първенство. "Карамелите" са с актив от 48 точки и изостават на три от "Тотнъм", който се намира в зона Шампионска лига.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени