Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манол Атанасов се класира за волната програма на Европейското в Загреб, Плюшченко се отказа от участие

Снимка: Архив

Манол Атанасов се класира за волната програма при мъжете на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Загреб /Хърватия/. Българинът се нареди на 21-ва позиция след изпълнението на кратката си програма. В надпреварата участват 30 фигуристи. Според регламента за волната програма се класират първите 24-и състезатели.

Лидер във временното подреждане е представителят на Франция Флорент Амодио, следван от Хавиер Фернандес /Испания/ и Бриян Жубер /Франция/. Хореографи на Жубер са световните шампиони при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки.

Евгений Плюшченко се отказа от участие в шампионата след кратката програма, за която получи 6-та оценка. Причината е контузия и болки в гърба. При изпълнение на кратката програма олимпийският шампион от Торино 2006 падна, направи грешка и при изпълнението на троен лутц, но изпълни комбинация от троен ридбергер и троен тулуп. Преди месец и половина на руснака бе направена операция, но въпреки това той взе решение да участва в първенството на Русия, където стана за десети път шампион, и да участва в Загреб.

Тази вечер европейското първенство продължава с волната при спортните двойки. Българският дует Елисавета Макарова и Лери Кенчадзе е на 13-о място от кратката програма. Начело са европейските шампиони и сребърни медалисти от световното първенство Татяна Волосожар и Максим Транков /Русия/.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени