Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кутев: БСП ще гласува против назначаването на акад. Воденичаров за министър на образованието

Снимка: БГНЕС

С оповестяването на академик Стефан Воденичаров като бъдещ министър на образованието веднага се появи и въпросът влиза ли човек на БСП в правителството на ГЕРБ. Академик Воденичаров беше председател на Инициативния комитет за строежа на АЕЦ "Белене". Междувременно депутатът от ГЕРБ Румен Стоилов заяви, че използването на името на Воденичаров е станало без неговото знание и волята му. Според Стоилов се спекулира, че академик Воденичаров е човек на БСП.

За мен това е кризисен ПР. Не само назначаването на академика, но и уволнението на предишния министър, каза Антон Кутев, депутат от "Коалиция за България".

Доколкото знам Воденичаров е по-скоро с десни възгледи и не ми е известно да е бил член на БСП. За разлика от Бойко Борисов, който е бил член на БСП. БСП подпомогна Инициативния комитет за АЕЦ "Белене", но не сме ги направили част от нас, каза Кутев. Аз съм убеден, че той не се е съгласил  лесно да стане министър. Най-вероятно са му обещали пари з анауката и за БАН. Това, според мен, е бил доводът. Друг е въпросът, че са го излъгали.

Според Кутев БСП ще гласува в парламента против избирането на акад. Воденичаров за министър на образованието.  

Чуйте мненията в звуковите файлове

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени