Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцислав Рангелов: Стадион "Георги Аспарухов" ще бъде взривен за пет секунди

Снимка: Дневник

Броени часове преди да бъде взривен един от символите на българския футбол – столичният стадион "Георги Аспарухов", главен инспектор Венцислав Рангелов, началник на служба "Контрол на общоопасните средства" в СДВР заяви, че са взети всички мерки за обезопасяване на района около стадиона. Централната трибуна на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде взривена в 16.30 часа.

Взети са всички необходими мерки за безопасността на всички живеещи, спортуващи или разхождащи се в района. Фирмата, която ще извърши взривяването има ангажимента да уведоми хората от квартала. Ние сме в непрекъснат контакт с нея. Взривяването на стадиона ще продължи пет секунди. От 16.20 до 16.35 часа движението в района ще бъде преустановено. Взривяването ще бъде в 16.30 часа. Запрашаването ще бъде не повече от 15 минути. Чисто технически не смятам, че изпълнението е чак толкова сложно, защото ще бъде взривена само козирката. Днес е исторически ден за всички "левскари", каза главен инспектор Рангелов.

Политологът Владимир Шопов е изследовател на историята на ФК "Левски".В предаването "Неделя 150" той сподели:

С приятели отидохме на стадиона през декември, за да си направим прощални снимки. С ровене в архивите се опитах да напиша социалната история на клуба. Но ми се стори, че ще бъде по – интересно, ако съберем на едно място историята на хора свързани с клуба. Сега регистрираме сайт, на който всички свързани с ФК "Левски" могат да споделят как са свързани с клуба, каза Владимир Шопов.

Чуйте интервютата в звуковите файлове.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна