Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ дава 80 хиляди евро от бюджетната си субсидия за пилота Янко Стоименов

Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ осигурява 80 хиляди евро от бюджетната си субсидия, за да помогне на осъдения от гръцки съд български пилот Янко Стоименов. Решението на съда предвижда, че присъдата "лишаване от свобода" от десет години може да бъде заменено с плащане на около 77 хиляди евро.

След плащането на сумата пилотът Янко Стоименов няма да излежава ефективната присъда.

Бойко Борисов лично се ангажира с подпомагане на господин Стоименов, каза административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Помощта, която дава ГЕРБ, ще бъде възстановена на партията частично или цялата от средствата, които се събират на специално отворената сметка в подкрепа на пилота Янко Стоименов. В Кипър делото срещу него бе върнато за ново разглеждане на първа инстанция. Заседанието е след една седмица. Пилотът Янко Стоименов.

Аз съм изразил пред външно министерство своите опасения в няколко аспекта относно отваряне на делото в Кипър. Това, което се случва, решава проблема дотолкова, доколкото аз не мога да водя борбата си, бидейки на свобода, каза пилотът Янко Стоименов.

Ако Върховният съд на Гърция върне обратно делото в по-долната инстанция за изясняване, тогава ще бъдат вложени всички сили и усилия той да бъде оправдан окончателно и безвъзвратно. Междувременно в правомощията на кипърския съд са да прецени дали да спре производството, което започна на 18 февруари, или да го продължи, допълни адвокатът Ивайло Дерменджиев.

По публикацията работи: Радостина Билярска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна