Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният Юри Кеки пристига в България за бенефиса на Йовчев

Снимка: БГНЕС

Легендарният гимнастик Юри Кеки ще вземе участие в бенефиса на феноменалния Йордан Йовчев. Освен унгареца, у нас се очаква да пристигнат Кортни Купетс и Ванеса Ферари. В шоуто участие ще вземат участие ансамбълът на България по художествена гимнастика, Силвия Митева, спортисти по аеробика, скокове на батут и спортни клубове по акробатика ЦСКА и "Локомотив" Русе.

Гала-бенефисът ще отведе зрителите на едно пътуване в света на спорта и най-вече ще покаже важните моменти от кариерата на Йовчев. Част от музикалните изпълнители в спортния спектакъл ще са Орлин Павлов и Поли Генова.

Самият Йордан Йовчев ще участва на няколко уреда, като успоредка и халки са сигурни.

Приятно ми е, когато има такива хора около нас и откликнаха на призива ми, когато ги попитах биха ли се включили в подобно мероприятие, защото процедурата е много тежка. Можех да спра спортната си кариера, без да правя сложни тържества. Ще има много музика и ще участват на 150 души. Всяко участие ще е с жив изпълнител или музика. Мисля, че ще се получи едно много добро спортно събитие. Бенефис или пътят, който Йордан Йовчев е изминал досега. Ще има много чужди гости - една част ще вземат участие, а други ще са в публиката. Ще има много светлини и настроение, а няма да е поредният форум на петилетката. Идеята е тези 85 минути да преминат толкова бързо, че всички да си кажат "Кога мина и това ли беше краят"?, заяви на среща с медиите Йордан Йовчев.

На шеговит въпрос от страна на журналистите още колко бенефиса планира, а най-успешният български гимнастик се пошегува:

Това е поредният бенефис, след Рио ще участвам на още три.

След това напълно сериозно заяви:

Не, това е наистина краят.

Билетите за бенефиса са с цени от 10 и 15 лева, а приходите ще бъдат дарени за развитието на детско-юношеския спорт.

Кои ще са гостите на Йордан Йовчев:

Юри Кеки - печелил е пет пъти европейската купа, а два пъти се окичва с бронза; четирикратен европейски шампион, петкратен световен шампион и олимпийски шампион от Игрите в Атланта'96. На Олимпиадата в Атина през 2004 г. той взима бронзовото отличие, възмутен от ощетяването на Данчо Йовчев, чийто златен медал съдиите незаслужено дават на представителя на домакините, Кеки пред препълнената зала в гръцката столица вдигна ръката на Йовчев, показвайки демонстративно, че българинът е №1.

Кортни Купетс - двукратна световна шампионка, носителка на сребърен и бронзов медал от Игрите в Атина 2004.

Ванеса Ферари - трикратна европейска шампионска, световна шампионка от 2006 година.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна